Filharmoniska Sällskapet
Nyköping


Nästa konsert

Flöjtkonsert


Culturum

söndagen 2 april 2023

kl. 16:00Dirigent;

Lennart Falkebring

Flöjtsolist;

Laura Michelin


Kulturskolans Vivaldi-ensemblen medverkar


Milosz Krawczyk

Pilgrimages - beställningsverk

W.A. Mozart

Flöjtkonsert

Johannes Brahms

Symfoni nr. 1

Konsertens längd ca 2 timmar inkl. paus


Laura Michelin (född 1996) är en svensk flöjtist som trots sin unga ålder redan utmärkt sig nationellt och internationellt och är eftersökt både som solist, kammar- och orkestermusiker. Hon är född i Norrköping och utbildad i Stockholm och München och har där fått värdefulla mentorer i lärarna Tobias Carron och Andrea Lieberknecht.

 

Laura debuterade som solist tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester år 2020 då hon vann det prestigefyllda Solistpriset – Sveriges största pris för unga instrumentalister och sångare. Denna utmärkelse blev ett startskott i karriären som vid det här laget kantas av solistuppdrag med flertalet av Sveriges orkestrar och ensembler. Hon har framträtt på kammarmusikscener över hela landet, spelandes en bred repertoar – inkluderat nyskriven musik tillägnad Laura själv – och ses också regelbundet som soloflöjtist, senast i Sveriges Radios Symfoniosrkester, Oslo-Filharmonien och Svenska Kammarorkestern.

 


Milosz Krawczyk är en svensk-polsk tonsättare och pianist född 2004. Han bor utanför Nyköping och går för närvarande sista året på Lilla Akademiens Musikgymnasium i Stockholm med komposition som huvudämne för Matthew Peterson och piano för Martin Sturfält.

Milosz Krawczyks orkester- och kammarmusik har spelats på några av Stockholms största scener, såsom Musikaliska, KMH och på Konserthusets sommarkonserter. Nyligen uruppfördes två av hans verk i Tallinn. Han har haft en rad produktiva konstnärliga samarbeten med exempelvis författaren Alexander McCall Smith, med Lilla Akademiens Sinfonietta och med Stockholm Saxophone Quartet. Milosz har vunnit ett flertal stipendier för sitt skapande. 

 

Verket Pilgrimages skrevs under de första månaderna av 2022 i Stockholm och i Nyköping. Det inspirerades till stor del av resor i södra Europa. Likt mycket av Milosz musik kan man höra ett inflytande från folkmusik, inte minst från hemlandet Polen. Verket är tillägnat Nyköpings Filharmoniska Sällskap.

 

 

Lennart Falkebring som nu för femte gången återkommer som dirigent till Nyköpings Filharmoniska Sällskap, kombinerar musicerande med dirigerande. Lennart Falkebring är sedan många år

anställd som stämledare i violastämman vid Norrköpings Symfoniorkester, som han också vid många tillfällen har dirigerat. Han är en ofta sedd gäst-stämledare hos Kungliga Filharmonikerna i Stockholm.